Improductieve Huntelaar onderuit met Schalke

20-02-2011 20:41

In Gladbach kende Schalke nog wel een fantastische start. De formatie uit Gelsenkirchen, dat midweeks met 1-1 gelijk speelde in en tegen Valencia, opende na drie minuten in de persoon van Peer Kluge de score. Lang kon de bezoekende ploeg echter niet genieten van die voorsprong. Even later stond het alweer gelijk omdat doelman Manuel Neuer een inzet van Marco Reus niet wist te pareren.

Schalke slaagde er niet in om een goed niveau te halen en moest het offensief aan tegenstander Gladbach laten. Aanvankelijk leek men daarmee nog goed weg te komen, maar de verdiende 2-1 volgde dan toch in de eerste helft. Een voorzet vanaf de zijkant werd door Mohamadou Idrissou tot doelpunt gepromoveerd.

In de tweede helft probeerde Schalke nog wel de gelijkmaker te forceren. Huntelaar kreeg daarvoor een goede mogelijkheid, maar zijn inzet eindigde hoog over het vijandelijke doel. Zodoende slaagde de Oranje-international er al voor de dertiende keer op rij niet in om tot scoren te komen namens zijn werkgever. Een serie die in schril contrast staat met zijn doelpuntrijke serie als international.

Schalke blijft door de nederlaag steken op de tiende positie in de Bundesliga. Bovendien loopt het gat met de subtop steeds verder op. Gladbach blijft hekkensluiter en zal minimaal nog vier punten moeten inhalen om niet rechtstreeks te degraderen.