Proto: Acht uit zes te weinig voor Anderlecht

Proto: "Acht uit zes te weinig voor Anderlecht"

02-05-2011 17:05
0

"Dit kan een keerpunt zijn", vertelde Anderlecht-doelman Silvain Proto. "De ontgoocheling is groot, maar we geven ons nog niet gewonnen." Dat Anderlecht op een derde plek staat kan Proto wel verklaren. "Efficiëntie bij de afwerking. Dat is het verschil met vorig seizoen. Toen scoorden we veel makkelijker. Tegen Club hadden we ook zeker drie keer moeten scoren.

"Dit is echter geen verwijt naar Suarez, Lukaku of Veselinovic", vervolgde de doelman in de Belgische kranten. "Scoren doe je samen. Maar het is wel een vaststelling dat Standard en Genk vlotter de weg naar doel vinden."

Naast het feit dat Anderlecht moeilijk scoort zag het onlangs op de training Tom De Sutter uitvallen en in het duel met Club Brugge raakte Lucas Biglia geblesseerd aan zijn schouder. "Lucas was de jongste weken erg goed bezig en gedroeg zich ook als een echte aanvoerder. Dit is de zoveelste tegenslag voor ons. We hebben ons deel van de blessures wel al gehad", vervolgde Proto zijn verhaal.

De sluitpost zal met zijn ploeg nog wel vol gaan strijden om de titel. "Acht punten uit zes duels is té weinig voor een kampioenenploeg. Eigenlijk hadden we vier punten meer moeten hebben. Tegen Gent en gisteren hadden we de zege moeten pakken. Maar het is nu zo. We moeten nu tegen Genk en Standard punten pakken. We blijven er voor gaan ook al weten we dat het heel moeilijk wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie