United-fan Shawcross wil City in finale verslaan

United-fan Shawcross wil City in finale verslaan

13-05-2011 14:49

Shawcross is al zijn leven lang fan van Manchester United. De verdediger van Stoke City heeft vertrouwen dat zijn ploeg de rijke tegenstander in de eindstrijd kan verslaan. "Of het nou de FA Cup-finale of een normale wedstrijd is, ik wil City altijd verslaan", zei Shawcross tegen Sky Sports.

"Ze hebben zich de laatste jaren sterk verbeterd en vele miljoenen aan spelers uitgegeven", vertelde de Stoke-captain in een vooruitblik. "Maar zelfs als zij op hun best presteren, denk ik dat we minstens gelijkwaardig kunnen zijn."

"Als jonge jongen droom je van het bereiken van de finale, maar om de ploeg dan ook nog aan te voeren - op zo'n jonge leeftijd - maakt me erg trots", sprak de 23-jarige, die dinsdag in competitieverband wederom tegenover The Citizens staat. "We gaan ons best doen en hopelijk krijgen we er wat voor terug."

Shawcross speelde drie jaar in de jeugd van Manchester United. Tussen 2006 en 2008 stond hij er onder contract, maar tot officiële optredens kwam het niet. The Red Devils verhuurden hem aan Royal Antwerp en Stoke City, alvorens hij definitief de overstap naar The Potters maakte.