Groep G: Zwitsers zitten Engelsen dwars

04-06-2011 21:53

In Londen maakten beide landenteams het vanaf minuut één spannend. Na ruim een half uur waren het de bezoekers uit Zwitserland die de leiding namen. Tranquillo Barnetta mocht na een overtreding van Frank Lampard aanleggen voor een vrije trap en schoot raak. Amper drie minuten herhaalde de middenvelder van Bayer Leverkusen dat kunstje.

Engeland raakte niet in paniek van de 0-2 achterstand en slaagde er nog voor rust in om de aansluiting te vinden. Ook bij deze treffer speelde de scheidsrechter een cruciale rol. Nu beging Arsenal-verdediger Johan Djourou een overtreding op clubgenoot Jack Wilshere en maakte Lampard zijn eerdere fout gedeeltelijk goed door de strafschop raak te schieten.

Bondscoach Fabio Capello haalde Lampard in de rust uit het team en bracht Ashley Young in het veld. Dat bleek een succesvolle beslissing. Kort na zijn invalbeurt zorgde de speler van Aston Villa voor de gelijkmaker. Daar bleef het desondanks bij voor de Engelsen, die in de persoon van Darren Bent nog wel dichtbij de driepunter kwam. Zijn inzet strandde tegen het houtwerk.

Engeland blijft door het puntverlies op de tweede positie in de groep steken. Koploper Montenegro kan zaterdag tegen Bulgarije het onderlinge verschil vergroten naar zes punten.