Van der Biezen: Poolse competitie is in opkomst

Van der Biezen: "Poolse competitie is in opkomst"

02-08-2011 10:41
0

De 26-jarige aanvaller maakte afgelopen zaterdag zijn debuut in de hoofdmacht van zijn nieuwe Poolse werkgever. Van der Biezen kon een 1-2 nederlaag tegen Korona Kielce niet voorkomen. "Het niveau ligt hoger dan wat ik gewend was in de Jupiler League", aldus de aanvaller op de website van Sports Entertainment Group.

"Er wordt heel fysiek gevoetbald en dat is niet slecht voor mij. In het stadion zaten 10.000 mensen en die maakten negentig minuten lang lawaai. Mooi om mee te maken. Ik kwam in de zestigste minuut in de ploeg. Helaas hebben we verloren. Ik kreeg ook nog een gele kaart na mijn enige overtreding, wel terecht overigens. Hopelijk kan ik snel meer minuten gaan maken en hopelijk gaan we ook snel punten pakken."

"De Poolse competitie is in opkomst. Ik zat toevallig zaterdag naar Wisla Kraków te kijken op TV en er speelde geloof ik maar één Pool in de basis. Sportief is de Poolse competitie een stap vooruit. De stadions zijn mooi, ook met het oog op het EK. Wij hebben geen EK-stadion, maar wel een nieuw stadion dat plaats biedt aan 16.000 toeschouwers."

Van der Biezen treft bij de club flink wat spelers die een aardig woordje Nederlands spreken. Hesdey Suart, Arek Radomski, Saidi Ntibazonkiza en Andrzej Niedzielan staan ook bij Cracovia onder contract. "Dat is op zich wel makkelijk. Maar ik ben erg leergierig en wil snel Pools leren. Technisch directeur Tomasz Rzasa spreekt ook vloeiend Nederlands en kan ik meteen bellen als er iets is."

"Ik heb wel gemerkt dat de meeste Polen niet goed Engels spreken. De trainer, Yuri Shatalov, praat ook geen Engels, maar gelukkig kan zijn assistent wel Engels en anders kan ik bij Arek of Andrzej terecht", aldus Van der Biezen, die de knoop snel doorhakte toen de Poolse club zich voor hem meldde in Deventer.

"Het is vrij snel gegaan. Voor ik het wist zat ik al in het vliegtuig. Het was mijn wens om in het buitenland te voetballen en het avontuur te zoeken. Dit kwam op mijn pad. Je kan eventueel wel langer wachten, maar voor je het weet, breek ik volgende week mijn been."

"Sportief en financieel is dit een stap vooruit. Ik heb er veel zin in. In de stad Krakau is ook genoeg te beleven. Het is een mooie en leuke stad, een studentenstad met een gezellig groot plein. Nu zat ik nog vijf dagen in een hotel, maar ik ga woensdag een appartement uitzoeken. Ik heb nog geen moment spijt gehad en dat ga ik ook niet krijgen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie