Late goal Boateng helpt Forest aan punt

20-08-2011 21:32

Nottingham Forest trok de transfervrije Boateng eerder deze maand aan. De oud-speler van onder meer Feyenoord Middlesbrough en Hull City moet bij de club uit het Championship als verlengstuk van trainer Steve McClaren in het veld fungeren.

Zaterdag toonde Boateng aan ook een neusje voor de goal te hebben. Diep in blessuretijd stond hij op de goede plek om de 2-2 aan te tekenen. Lang keek Nottingham in eigen huis tegen een 0-2 achterstand aan.

Tijdens het duel tussen de ex-bondscoaches van Engeland, McLaren trof langs de lijn Sven Goran Eriksson, nam Leicester middels David Nugent en Gelson Fernandes een 0-2 voorsprong. Het duel kantelde na een benutte strafschop van Lewis McGugan.

Doelman Kasper Schmeichel, die reeds een gele kaart op zak had, trapte in 'a moment of madness' de bal woest het publiek in. Dat leverde hem zijn tweede gele en dus rode kaart op.

In de 94e minuut werd de thuisclub beloond voor de vechtlust. Een mispeer van Chris Cohen werd door Boateng gepromoveerd tot doelpunt: 2-2.