Groep H: Club Brugge geeft twee dure punten weg

04-11-2011 00:06

Interim-trainer Rudi Verkempinck en beloftencoach Philippe Clement gaven in Birmingham in doel de voorkeur aan Vladan Kujovic. De Serviër stond dit seizoen nog geen seconde in doel, maar moest in Engeland de blunderende Colin Coosemans vervangen. In het centrum van de defensie maakte Daan Van Gijseghem zijn rentree na zijn disciplinaire schorsing, op links kreeg Jannes Vansteenkiste de voorkeur op Jimmy De Jonghe.

Door oog van de naald
Club Brugge begon aarzelend aan de wedstrijd, maar had via Joseph Akpala wel een eerste kleine kansje. De Nigeriaan kopte over. Blauw-zwart miste na de vier nederlagen op rij duidelijk vertrouwen. Het vlotte combinatievoetbal ontbrak en Club glipte in vier minuten tijd twee keer door het oog van de naald. David Murphy krulde een vrije trap tegen de kruising, de knik van Zigic ging naast.

Het was echter Club Brugge dat met een voorsprong de kleedkamers indook. Thomas Meunier bevestigde zijn uitstekende vorm met een schitterend doelpunt. Balletje aannemen, controle met de borst en in één tijd binnen knallen 0-1. Na een perfect uitgevoerde counter via Vadis Odjidja en Victor Vázquez maakte Akpala er 0-2.

Dichtgeknepen billen
Een voorsprong heeft dit seizoen echter weinig waarde voor blauw-zwart en ook in Saint-Andrews werd die stelling pijnlijk bevestigd.  Birmingham voerde de druk op en Club Brugge voetbalde plots met dichtgeknepen billen. Een schot van Zigic werd nog afgeblokt, maar de vrijstaande Beausejour, ooit nog afgeserveerd door AA Gent, knalde de herkansing in het dak van het doel.

Club Brugge ging op zoek naar wat meer ademruimte, maar de knal van Odjidja spatte uiteen op de paal. Akpala kopte recht Colin Doyle.  Aan de andere kant trof ook Guirane N?Daw, via een handje van Kujovic, het doelhout.

Birmingham coach Chris Hughton goodie drie verse krachten in de strijd en de Engelse tweedeklasser werd beloond voor zijn lef en durf. Al zette Ryan Donk de thuisploeg wel op de goede weg. Na een overbodige haakfout op Beausejour zette Marlon King de elfmeter feilloos om. Een Engelse stormloop bleef uit en zo werd Club Brugge vijfde nederlaag op rij bespaard.

Portugees doelpuntenfestival
In de tweede wedstrijd in groep H heeft Braga een doelpuntenfestival gehouden. De Portugezen vernederden het Sloveense Maribor tot op het bot: 5-1.

Lima en Alan scoorden in de eerste zeven minuten, Elderson voegde er vlak voor rust nog een doelpuntje aan toe. Dalibor Volas gaf de Slovenen na de rust nog even hoop, maar Paulo Vinicicius en Fran Mérida zetten de 5-1-eindstand op het scorebord.