Pogrebnyak feilloos: vijf schoten, vijf goals

Pogrebnyak feilloos: vijf schoten, vijf goals

05-03-2012 13:45

De 28-jarige spits, die op huurbasis overkwam van VfB Stuttgart, houdt er een ongekend moyenne op na in Londen. Zijn eerste vijf schoten op doel in dienst van Fulham werden allen omgezet in doelpunten. Daarmee doet Pogrebnyak Bobby Zamora snel vergeten op Craven Cottage. De spits verruilde Fulham in januari voor Queens Park Rangers.

Jol is niet verrast, de Nederlandse trainer is al jaren een fan van Pogrebnyak. "Ik kende zijn situatie. De laatste wedstrijd die hij speelde bij Stuttgart ging verloren, dus ik dacht dat het een goed moment was om hem aan te trekken. Jaren terug wilde ik hem al halen toen ik bij Hamburger SV werkte, toen koos hij voor Stuttgart", zegt Jol in de Engelse media.

"We kunnen niet zeggen dat hij daar een goede periode heeft meegemaakt, maar er waren vier of vijf aanvallers bij die club. Als je scoort is dat prima, als je niet scoort zit je een week later op de bank. Hier is de situatie anders. Hij weet dat hij hier speelt, hij weet dat hij zijn wedstrijden mag spelen", gaat Jol verder.

"Pavel is een prima jongen. Vanaf de eerste training gaf hij ons het gevoel dat hij hier wilde zijn, dat hij zich wil bewijzen. Dat is altijd prettig. Na vijf doelpunten in drie wedstrijden moet ik zeggen dat hij een aardige aankoop gebleken is voor ons", aldus Jol, die de komst van Pogrebnyak graag definitief wil maken.

Het verblijf op huurbasis bij Fulham van de Rus loopt in de zomer af. Tevens loopt dan zijn contract bij Stuttgart af. "We praten met vier, vijf spelers over een nieuw contract. Je wilt je beste spelers behouden, ik denk dat hij er zeker één van is."