Huntelaar lange tijd bij Schalke, VdV komt niet

"Huntelaar lange tijd bij Schalke, VdV komt niet"

26-06-2012 11:31

Tönnies voelt het aan zijn water als het gaat om topschutter Huntelaar. De spits verlengt volgens hem zijn tot medio 2013 lopende contract met drie jaar. "Als ik me in de situatie van Klaas-Jan verplaats, dan kom ik tot de conclusie dat hij nog lang bij Schalke blijft", zegt de preses in Sport Bild. "Hij heeft hier alles: hij speelt, hij is geliefd, hij is succesvol. Waarom zou hij van club wisselen? Dat is onredelijk."

De komst van Rafael van der Vaart is daarentegen van de baan. Die Königsblauen zagen in de middenvelder van Tottenham Hotspur de ideale vervanger van Raúl, maar een transfer blijkt niet haalbaar. "We zijn met zijn management bezig geweest, maar een overgang kan voor ons om meerdere redenen niet. Daarom is dit onderwerp voor ons beëindigd", onthult Tönnies.

Schalke wil wel nog steeds een offensieve middenvelder voor de linkerkant halen. De transfervrije Tranquillo Barnetta is een topkandidaat. Tönnies: "Er zijn meerdere kandidaten voor die positie. Met Barnetta hebben we zeer intensief gesproken."

"Voor het middenveld willen we nog één speler aantrekken", vervolgt de bestuurder. "Daarnaast komen met Philipp Hofmann en Sead Kolasinac twee jeugdspelers erbij. Verder zal er niets gebeuren. We zijn met de selectie al nagenoeg klaar."

In de Spanjaard José Jurado vertrekt er nog wel een speler. Hij gaat, zoals het er nu naar uitziet, terug naar Atlético Madrid. "We zijn in contact met een club, die grote interesse heeft", houdt Tönnies zich nog op de vlakte over de bestemming. "De speler heeft zelf gezegd dat hij onze club wil verlaten. We gaan ervan uit dat daar nog iets gebeurd."