Koné kiest voor Wigan door manager Martinez

Koné kiest voor Wigan door manager Martinez

15-08-2012 18:04
1

“Ik ben echt blij dat ik hier ben, vooral omdat ik weet hoeveel moeite de manager heeft gedaan om mij hier te krijgen. Ik kan niet wachten op het moment dat het hier allemaal gaat beginnen. Het is een mooie uitdaging voor mij”, aldus Koné over de overstap van Levante naar Wigan Athletic op de officiële website van de club.

De oud-aanvaller van onder andere PSV staat volledig achter de plannen van de manager van zijn nieuwe werkgever. “Martinez heeft me kennis laten maken met de filosofie van de club. Hij is een jonge manager die iets moois wil neerzetten. Hij liet me weten op welke manier hij wilde spelen, namelijk gericht op het passen van de bal over de grond. Dat is een spelstijl die ik ken vanuit Spanje. Deze woorden van de manager waren voor mij van groot belang om hier een contract te ondertekenen.”

Koné speelt komend seizoen zijn wedstrijden met een opvallend rugnummer. De aanvaller koos voor nummer twee. “Het was het enige nummer onder de 32 dat nog vrij was. Ik speelde er bij Levante ook al mee, dus ik dacht waarom niet?”