Jong Oranje simpel naar play-off ronde

07-09-2012 19:56

De wedstrijd in en tegen Oostenrijk leverde Jong Oranje een zeer onverdiende overwinning op. Het team stond dan ook op scherp voor de tweede krachtmeting. Na acht minuten leidde dat al tot de 1-0 van Bram Nuytinck, die vorige week NEC inruilde voor Anderlecht.

Bij rust leidde Jong Oranje al met 3-0. Género Zeefuik (foto) verdubbelde de voorsprong door een simpele breedtepass tot doelpunt te promoveren. Georginio Wijnaldum wist de score verder uit te breiden. Zijn strafschop kon nog worden gestopt door de doelman, maar de rebound was een simpel karwei voor de PSV'er.

Tien minuten na rust kwam Jong Oostenrijk terug via Marcel Sabitzer, maar spannend werd het duel niet meer. Amper twee minuten later liep Martin Hinteregger tegen zijn tweede gele kaart aan. De thuisploeg wist daar éénmaal van te profiteren. Rick ten Voorde bepaalde de eindstand op 4-1.

Jong Oranje is derhalve geplaatst voor de play-off ronde. Die ronde moet een ticket voor het EK opleveren.