Huistra: Automatismen zijn er nog niet helemaal

Huistra: "Automatismen zijn er nog niet helemaal"

24-09-2012 13:40
2

De Jupiler League is inmiddels zes duels op gang - De Superboeren haalden vijf punten - maar Huistra heeft nog geen juiste basisopstelling weten te vinden. Deels kwam dat door de voorbereiding, zegt hij. "We hebben een wat onrustige aanloop gehad met mensen die later binnenkwamen", zegt Huistra tegen Omroep Gelderland.

"Daardoor zijn de automatismen er ook nog niet helemaal", vervolgt hij. "Die moeten zeker verbeteren, maar ik wist wel dat het in het begin stroef zou lopen. Natuurlijk had ik gehoopt dat we meer punten zouden hebben. Dat had ook gemoeten. De extra druk die erbij komt, beïnvloedt het proces ook."

Dinsdag wacht hoofdklasser Sparta Nijkerk in het bekertoernooi. Door de slechte seizoensstart en het incident van vrijdagavond (bekogeling spelersbus) kent De Graafschap geen fijne voorbereiding. Geloof in eigen kunnen is er volgens Huistra nog zeker. "Dat er vertrouwen is er wel."

"Zaterdag was natuurlijk de teleurstelling nog voelbaar en waren we redelijk geschrokken van de stenen door de bus. Vandaag ligt de focus helemaal op Sparta Nijkerk. We hebben lekker getraind met een buitje erbij. Het mooie is dat er na vrijdag snel weer een nieuwe wedstrijd is. Die moeten we winnen. De insteek is simpel. De volgende ronde halen."