FA: Terry noemde Ferdinand 'zwarte klootzak'

FA: "Terry noemde Ferdinand 'zwarte klootzak'"

05-10-2012 11:04
19

Beide spelers kregen het in de slotfase van de wedstrijd aan de stok, waarna Terry zijn tegenstander "klootzak" noemde. Ferdinand reageerde: "Jij hebt het met de vrouw van je ploegmaat (Wayne Bridge, red.) gedaan, dus wie is hier nou de klootzak?"

Kort daarna slingerde Terry de inmiddels beruchte woorden naar Ferdinands hoofd: "F*ck off, you f*cking black cunt", vrij vertaald: "Rot op, idiote zwarte klootzak." De FA laat weten over videobeelden te beschikken waarop Terry's (zwarte) ploegmaten Ashley Cole en John Obi Mikel een reactie tonen op die uitspraak.

Daarnaast heeft Terry volgens de FA nog een racistische uitlating gedaan tegen Ferdinand, al is deze niet op video vastgelegd en dus onbewezen. Terry vroeg na de wedstrijd aan Ferdinand of hij zich racistisch beledigd voelde. Ferdinand antwoordde "nee", omdat hij de woorden van Terry niet had gehoord. "Prima, wat op het veld gebeurt, blijft op het veld", reageerde Terry daarop.

Pas na de wedstrijd, toen Ferdinand videobeelden van het opstootje zag, werd het hele plaatje aan hem duidelijk. Naar aanleiding van die beelden stelde de FA een officieel onderzoek in en werd een schorsing voor vier duels uitgesproken. Terry kan tot 18 oktober in beroep gaan.

De burgerrechter sprak Terry eerder vrij. De FA komt met een ander oordeel, omdat Terry de racistische belediging heeft toegegeven. De Chelsea-speler beweert dat het 'uit verdediging' op Ferdinands eerdere belediging was bedoeld, maar de FA gaat daar niet in mee.