Ethiopië houdt kampioen Zambia in bedwang
Tiental Ethiopië sleept gelijkspel uit het vuur

21-01-2013 17:56

Zambia kwam in Nelspruit, één van de speelsteden in Zuid-Afrika, nog wel op voorsprong. In de extra tijd van de eerste helft verschalkte Collins Mbesuma doelman Zerihun Tadele: 1-0. Tadele stond pas enkele minuten in het veld. De reservedoelman deed zijn intrede nadat Jemal Tassew met rood van het veld werd gestuurd. Hij beging een woeste overtreding buiten zijn strafschopgebied.

De titelverdediger, waar spits Jacob Mulenga (FC Utrecht) een halfuur voor tijd inviel, leek op weg naar een karige overwinning, maar Ethiopië bleef ondanks de numerieke minderheid van zich af bijten. Die inzet werd na ruim een uur spelen beloond. Adane Girma werkte de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Het andere duel in groep C gaat maandagavond tussen Nigeria en Burkina Faso.