Gremio sluit tribune WK-stadion na 'fanlawine'

Gremio sluit tribune WK-stadion na 'fanlawine'

Gepubliceerd: woensdag 13 februari 2013 om 12:02wo 13-02-2013 om 12:02

Eind januari vierden fans van Gremio de winnende treffer van middenvelder Elano met een zogeheten 'fanlawine', een in Zuid-Amerika bekende vorm van het vieren van een treffer. Daarbij rennen supporters collectief van de staantribune af richting de veldomheining. Bij deze lawine raakten echter verschillende supporters gewond.

Een hek bezweek onder de druk van de vele juichende fans, waardoor een aantal supporters in de gracht rondom het veld viel. De Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL heeft Gremio nu een straf opgelegd. De noordkant van het stadion dient tijdens de volgende wedstrijd afgesloten te worden.

Wanneer zich in de komende jaren nog een ongelukkig voorval voordoet, dient Gremio een wedstrijd in een afgesloten stadion af te werken. De Braziliaanse club kreeg tevens een boete opgelegd. Het Chileense Huachipato is donderdag de volgende tegenstander in de groepsfase van de Copa Libertadores van Gremio.

Bekijk hier de wonderschone treffer van Elano tegen Liga Deportiva Universitaria. Tevens zijn er beelden te zien van de 'fanlawine'.

 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws