Been klaar in Europa, Spurs naar volgende ronde
Genk in Duitsland met 2-0 onderuit tegen Stuttgart

21-02-2013 20:55
3

Vorige week speelde Genk in eigen huis nog met 1-1 gelijk tegen Stuttgart, maar de jonge ploeg van Been was in Duitsland niet opgewassen tegen de routine van de Duitse subtopper. Met Glynor Plet in de basis en Dani Fernandez op de bank kwam Genk op slag van rust op achterstand. Arthur Boka schoot via het lichaam van Anele Ngcongca raak: 1-0.

Nog voor het verstrijken van het eerste uur gooide Stuttgart de wedstrijd op slot. In de 59ste minuut verdedigde Genk en met name rechtsback Ngcongca wel erg matig, waardoor Christian Gentner de bal in de verre hoek kon schuiven en Stuttgart zo op 2-0 zette. Genk probeerde nog wel iets terug te doen na de mokerslag, maar slaagde daar niet meer in.

Olympique Lyon - Tottenham Hotspur 1-1
Tottenham Hotspur heeft zich ternauwernood geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Londenaren keken in Lyon lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de blessuretijd zorgde Moussa Dembélé ervoor dat de Fransen alsnog werden uitgeschakeld. In Engeland was het vorige week immers 2-1 voor Tottenham geworden.

Maxime Gonalons zette Lyon in de zeventiende minuut terecht op voorsprong door een vrije trap tegen de touwen te koppen. Het doelpunt leek voldoende voor een vervolg in de Europa League, maar in de blessuretijd ging het alsnog mis voor de thuisploeg. Dembélé schoot vanaf 25 meter hard en laag de gelijkmaker binnen, waardoor Tottenham zich op de valreep kwalificeerde voor de volgende ronde.