Hamrén verrast met oproep Zweedse Turk Zengin

Hamrén verrast met oproep Zweedse Turk Zengin

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2013 om 15:11di 12-03-2013 om 15:11

"Hij heeft al een tijdje onze interesse", zegt bondscoach Erik Hamrén (foto) over de middenvelder van het Turkse Eskisehirspor. "Hij is bezig aan een goede en interessante periode. Ook voor de laatste selectie zat hij al in mijn gedachten. Hij deed het goed tegen Galatasaray, een wedstrijd waarin hij een hoog niveau haalde."

Ook de Turkse bond probeerde Zengin als A-international te strikken. Dat speelde geen rol in de beslissing van Hamrén. "Nee, dat niet. Er is een groot aantal spelers dat ook van belang is voor andere landen. Maar Erkan verdiende het. Ik roep de spelers op van wie ik denk dat zij opgeroepen moeten worden."

Oud-FC Utrecht-aanvaller Alexander Gerndt wist het ook tot de definitieve groep te schoppen. "Ik wil de beste spelers voorhanden hebben, spelers die ons in staat stellen deze wedstrijd te winnen", zegt Hamrén over de uitverkiezing van de spits van Young Boys. Ook PSV'er Ola Toivonen zit bij de selectie voor het duel met Ierland.

Zweden staat in groep C op een tweede plek, achter koploper Duitsland. Uit de eerste drie duels behaalden de Scandinaviërs zeven punten. Ierland is de nummer drie. Dat land staat na drie wedstrijden op zes punten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws