Di Canio: Laten zien dat ik de beste coach ben
"Veel arrogantie en middelmaat in League One"

Di Canio: "Laten zien dat ik de beste coach ben"

12-03-2013 17:35
1

"Ik ben van plan om voetbal op topniveau te gaan kijken in de Premier League en het Championship, want de volgende stap is voor mij heel belangrijk”, schrijft Di Canio in een column op de website van de BBC. "Ik heb m’n kwaliteiten laten zien in League Two en League One, competities waar veel arrogante en middelmatige spelers actief zijn. Ik was in staat om hun mentaliteit te veranderen en betere voetballers van hen te maken."

"Moet je eens nagaan als ik de kans zou krijgen om hetzelfde te doen op het hoogste niveau. Ik heb in League One en League Two laten zien dat ik de beste manager was. Voor mijn gevoel ben ik nu klaar voor het volgende niveau." Di Canio, die in zijn eerste seizoen met Swindon Town kampioen werd, vertrok onlangs wegens een geschil met het bestuur bij de League One-club.

"Ik ga nu het land rond reizen en heel veel voetbal kijken. Ook zal ik trainingen bekijken. Het is altijd goed om methoden van andere teams en coaches te zien. En ik zal wedstrijden in de Premier League en het Championship bijwonen want dat is mijn toekomst, ik hoop daar ooit te mogen werken. Voor mijn gevoel ben ik op dit moment klaar voor de Premier League of het Championship."