Millwall buigt hoofd: Winnen niet van hooligans
Lions-fans bevestigen slechte reputatie op Wembley

Millwall buigt hoofd: "Winnen niet van hooligans"

15-04-2013 11:02
2

Al voor de aftrap zochten Millwall-hooligans de confrontatie met de massaal aanwezige politiemacht. Eenmaal in het stadion ging het volledig fout. Supporters raakten onderling slaags, de politie-eenheid die trachtte de orde te herstellen werd door de hooligans het vak uitgeslagen. Hoewel boze tongen beweren dat Chelsea- en West Ham United-fans zich onder de Millwall-fans begaven, is de Championship-club zelfbewust: het gevecht tegen de hooligans is definitief verloren.

"De tijd zal het leren of we dit gevecht ooit gaan winnen; het is moeilijk te voorspellen, niet?", vraagt Millwall-manager Kenny Jackett zich hardop af. "Ik ben hier nu al een paar jaar. Ik ben heel trots op hoe iedereen binnen de club achter de schermen gewerkt heeft." De reputatie van Millwall is al jaren een groot probleem voor de club, de supporters trekken zich daar weinig van aan. Zij bevestigen die reputatie meermaals per seizoen.

Danny Shittu, aanvoerder van Millwall, wordt er moedeloos van. "Bij deze club kun je vijf dingen goed doen en één ding fout en dan kunnen we weer van vooraf aan beginnen. Als ik mensen vertel dat ik bij Millwall speel, reageren mensen vol verbazing. Ik probeer te benadrukken dat dit niet zo'n soort club is. Maar wanneer dingen zoals dit gebeuren, wordt dat er niet makkelijker op."

Bekijk hier de beelden van de vechtpartijen in het Millwall-vak tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Wigan Athletic.