Bayer Leverkusen stelt CL-voetbal veilig
Duitse ploegen behouden derde en vijfde plaats

04-05-2013 17:24

Leverkusen zegevierde in het uitduel met 1. FC Nürnberg (0-2). Ömer Toprak opende na een klein halfuur de score. Hij kopte van korte afstand de bal achter de machteloze doelman Raphael Schäfer. Stefan Kiessling maakte een ruim kwartier na rust de tweede treffer. Per Nilsson maakte hands in zijn eigen strafschopgebied. De topscorer van de Bundesliga faalde vervolgens niet vanaf elf meter. Kiessling werd negen minuten voor tijd naar de grond gebracht door Timm Klose, waardoor Leverkusen een tweede penalty kreeg. Sidney Sam wist het buitenkansje echer niet te benutten. Zijn ploeg is nu desondanks zeker van de derde plaats, die rechtgeeft op deelname aan de Champions League.

Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf 3-1
Frankfurt was in eigen huis te sterk voor Fortuna Düsseldorf. Alexander Meier maakte na een halfuur de openingstreffer op aangeven van Sr?an Laki?. De voorbereider van de eerste goal tekende vijf minuten na rust voor het tweede doelpunt via een kopbal. Dani Schahin bracht twaalf minuten voor tijd de spanning terug met de aansluitingstreffer, maar had geen antwoord meer op de 3-1 van Meier. Die treffer viel drie minuten voor het eindsignaal.

Werder Bremen - TSG 1899 Hoffenheim 2-2
Hoffenheim pakte een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. De ploeg kwam 2-0 achter bij Werder Bremen, maar verliet het veld uiteindelijk toch met een punt: 2-2. Aaron Hunt scoorde namens de thuisploeg al na 74 seconden vanaf de strafschopstip. Dat was de snelst benutte penalty van deze eeuw in de Bundesliga. Na die mijlpaal scoorde Kevin de Bruyne nog voor rust. Lang leek Werder de voorsprong te kunnen vasthouden, maar Sven Schipplock schoot de bezoekers door twee treffers in vijf minuten toch nog naar een punt.

Werder Bremen blijft veertiende met 33 punten.Hoffenheim heeft 28 punten en staat zeventiende, twee punten verwijderd van de zestiende plek. Die positie geeft recht geven op een promotie/degradatieduel. De zestiende plaats wordt nu door FC Augsburg bezet (dertig punten), dat zondag in actie komt.