Osteopaten helpen Sneijder bij fitheidsdoel
"Als deze osteopaten me in twee weken van problemen afhelpen schept dat vertrouwen"

Osteopaten helpen Sneijder bij fitheidsdoel

31-05-2013 10:20
5

"Ik ben van plan flink door te trainen waar ik voorheen totale rust nam", vertelt Sneijder zijn 'vakantieplannen' aan De Telegraaf. De aanvoerder van het Nederlands elftal kende een kwakkelseizoen en wil de komende jaargang het beste uit zichzelf halen. Sneijder stelde samen met zijn club Galatasaray en trainer Fatih Terim een plan op. Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor een Spaanse en een Franse osteopaat.

"Ik ben via Didier Drogba met ze in contact gekomen", legt de middenvelder uit. "Ze begeleiden hem al jaren en als je ziet hoe hij op zijn 35e nog tekeer gaat…. Zo zijn er nog een aantal spelers op leeftijd, die bij deze osteopaten lopen. Ik voelde direct een klik en ben nu anderhalve maand met ze bezig. Tot volle tevredenheid begeleiden ze me. Ja, ze komen ook naar Istanbul."

Sneijder spreekt tegen dat het om 'medicijnmannen' of 'mentale begeleiders' gaat. "Natuurlijk zit er soms iets tussen je oren wat doorwerkt naar je lichaam, maar ik heb geen mental-coach nodig om zoiets een plaats te geven. Nooit gehad ook", zegt de Utrechter. "Nee, dit zijn gewoon twee osteopaten. Die het op hun eigen manier doen."

"Allerlei fysiotherapeuten hebben mij bij diverse blessures zonder resultaat behandeld. Als deze osteopaten vervolgens een andere diagnose stellen en me in twee weken van mijn problemen afhelpen dan schept dat vertrouwen. Ik ben blij met deze mensen te mogen werken", besluit Sneijder.