'Werder Bremen denkt aan Finnbogason'
Duitse club ziet in spits sc Heerenveen alternatief voor Vydra

'Werder Bremen denkt aan Finnbogason'

24-06-2013 07:22
3

Afgelopen seizoen eindigde Werder Bremen teleurstellend als veertiende in de Bundesliga, de club gaat daarom op zoek naar versterkingen. Bovendien raakt het met de gehuurde Kevin de Bruyne een offensief ingestelde speler kwijt. Nils Petersen, afgelopen seizoen samen met Aaron Hunt clubtopscorer met elf doelpunten, werd al definitief overgenomen van Bayern München. Toch is de Duitse club nog op zoek naar meer voorhoedespelers. Finnbogason moet de spits worden die Werder gaat voorzien van doelpunten.

De 24-jarige Finnboagson is de beoogde nieuwe spits. In de Eredivisie kwam hij in zijn debuutjaar tot 24 treffers in 31 wedstrijden voor sc Heerenveen, dat open staat voor een vertrek van de international. De doelpuntenmachine liet zelf al doorschemeren dat hij hoopte op een avontuur in de Bundesliga, omdat 'het voetbal hem daar ligt'.

Finnbogason was in eerste instantie helemaal niet in beeld bij Werder Bremen, de club van buitenspeler Eljero Elia hoopte op de komst van Vydra. Udinese laat de 21-jarige international van Tsjechië echter niet gaan. Afgelopen seizoen kwam de jonge voorhoedespeler op huurbasis uit voor het Engelse Watford. Bij de Engelse club was hij in het Championship goed voor twintig treffers in 41 competitiewedstrijden.