Lyon stemt in met vertrek van boegbeeld López
Argentijn mag na inlossen belofte stap naar Qatar maken

Lyon stemt in met vertrek van boegbeeld López

08-08-2013 13:08
3

Voorzitter Jean-Michel Aulas heeft ondanks het doorlopende contract van López in Lyon besloten in te stemmen met de vertrekwens van de aanvaller. López krijgt een vrijbrief de overstap te maken naar Al-Gharafa. De Zuid-Amerikaan wordt op korte termijn gekeurd door de club uit Qatar, daarna zal hij zijn handtekening zetten onder een contract in Doha.

Lyon laat op de officiële website weten dat het López niet in de weg wil staan. De club dankt de Argentijn voor zijn professionaliteit en alles wat hij voor Lyon betekend heeft sinds zijn komst in 2009. Met Aulas maakte López de afspraak dat wanneer Lyon zich ten koste van Grashoppers zou plaatsen voor de play-offs van de Champions League, hij zijn gewenste overstap naar Qatar mocht maken.

De Franse club ontdeed zich deze week van de Zwitsers en is één van de mogelijke tegenstanders van PSV in de play-offronde. López zal dan in elk geval niet meer van de partij zijn. De Argentijn was in vier seizoenen als speler van Olympique Lyon goed voor 59 competitietreffers. Met de club won López onder meer de Coupe de France en de Franse supercup.