Ontslag Pastoor snelste in historie Eredivisie
Twijfelachtige eer op naam van vertrokken NEC-coach

Ontslag Pastoor snelste in historie Eredivisie

19-08-2013 12:33
5

De oefenmeester verloor zaterdag met NEC thuis met 5-1 van PEC Zwolle. Daarna kreeg Pastoor te horen dat de club niet meer met hem verder wil. Nooit eerder werd een hoofdtrainer al na drie wedstrijden door de clubleiding aan de kant gezet.

Hoewel Pastoor de snelst ontslagen trainer is, zijn er nog vier trainers in de historie geweest die zelf eerder opstapten. In 1975 leverde Hans Kraay sr. als snelste vier dagen voor aanvang van de competitie zijn contract in als trainer van Ajax. Twee jaar later moest Wiel Coerver vanwege hartproblemen zijn functie als hoofdcoach bij Go Ahead Eagles na twee wedstrijden neerleggen.

Leo Steegman legde zijn functie als hoofdcoach van FC Volendam ook na twee wedstrijden neer, maar dat was om technisch directeur te worden bij dezelfde club. Dat gebeurde in 1992, nadat FC Volendam en Steegman een jaar eerder al overeen waren gekomen dat de functie om zou worden gezet.

In 1999 leverde Frans Thijssen eveneens na twee duels zijn contract in. Hij was toen eindverantwoordelijke bij De Graafschap, maar had problemen met zijn Italiaanse assistent Massimo Morales. De Italiaan werd een oncontroleerbaar projectiel genoemd.

(ANP)