Eigenlijk wil je zo'n topspeler niet missen
Jansen: "Je ziet dat er in korte tijd veel kan veranderen"

"Eigenlijk wil je zo'n topspeler niet missen"

24-08-2013 10:24
4

Janssen speelde de voorbije twee seizoenen 67 wedstrijden voor FC Twente. "Je ziet dat er in korte tijd veel kan veranderen", reageert Jansen tegen TwenteSport. "Willem is een fantastische prof, een voorbeeld voor veel spelers hoe je als voetballer op dit niveau moet leven en is een echte topspeler."

"Eigenlijk wil je zo’n speler niet missen, maar hij besefte dat hij niet meer in de basis stond en koos voor deze mogelijkheid", aldus de oefenmeester, die zelf op korte termijn Jesus Corona mag verwelkomen. De transfer is nog niet bevestigd, maar dat laat niet lang meer op zich wachten.

"We weten wat voor speler erbij komt, hoe hij voetbalt, wat hij kan en dat soort zaken. Hij is creatief en is op meerdere posities inzetbaar. Maar hoe hij als mens is, daarnaar zijn we ook benieuwd. Hij is nog jong, het verwachtingspatroon is hoog. Dat is altijd zo, dat hoort bij nieuwe spelers die bij ons komen."

Bij de uitgang staat Joshua John te wachten. De flankspeler, vorig seizoen nog verhuurd, mag vertrekken. "Hij is in de rol terechtgekomen dat hij vaak als invaller wordt ingezet. Hij hoeft niet per se weg. Maar ik kan me voorstellen dat Joshua om zich heen kijkt. Spelers die in een selectie als twaalfde, dertiende man fungeren, doen dat vaak", besluit de coach.