Wenger blij met komst 'no-brainer' Viviano
Doelman voorlopig derde keus in Londen

Wenger blij met komst 'no-brainer' Viviano

13-09-2013 17:54

Viviano maakte vorig seizoen indruk op huurbasis bij Fiorentina, maar toch besloot die club niet met hem door te gaan. Bij Arsenal moet de Italiaanse international het voorlopig doen met een rol als derde doelman achter Wojciech Szczesny en Lukasz Fabianski, waardoor veel mensen hun vraagtekens plaatsten achter de transfer.

Volgens manager Arsène Wenger is het halen van Viviano echter een logische keuze. "Hij zit momenteel in de piek van zijn carrière. Het was een zeer goede deal voor ons op een goed moment, een no-brainer. Met slechts twee keepers beschikbaar voor de Premier League en alle andere competities, vonden we dat een extra keeper nodig was voor het geval dat er iemand rust nodig had of geblesseerd zou raken."

"Op dit moment is Wojciech onze eerste doelman tot ik anders beslist. Alle drie mijn keepers vechten voor de plek onder de lat. Op dit moment zijn Wojciech en Fabianski respectievelijk eerste en tweede keeper, maar misschien ga ik later wel rouleren. Viviano heeft een zeer goede naam in Italië dus we hebben nu de beschikking over drie topkeepers."