Lens: Logisch dat PSV nu meer krediet krijgt
Aanvaller voelt zich helemaal thuis bij Dinamo Kiev

Lens: "Logisch dat PSV nu meer krediet krijgt"

26-10-2013 11:05
9

"Kiev is een mooie stad. Je hebt er alles wat Amsterdam ook te bieden heeft. Al drie dagen na mijn komst kon ik mijn appartement in. Daar voel ik me thuis", zegt Lens, die daar flitsen van de Eredivisie meekrijgt, tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik speel zelf op zondag en voor elke wedstrijd gaan we minimaal een dag op trainingskamp, dus veel kan ik niet zien. Maar als het uitkomt, kijk ik."

Waar PSV vorig jaar onder leiding van Dick Advocaat veel kritiek kreeg, krijgt de ploeg van opvolger Phillip Cocu meer krediet. "Ik vind het wel logisch. Een team met veel spelers uit de eigen jeugd heeft altijd meer krediet. In 'mijn' PSV liepen met Dries Mertens, Kevin Strootman, Tim Matavz en Marcelo veel aankopen. Dan wordt er altijd anders naar je gekeken."

Lens is echter blij met zijn overstap naar Dinamo Kiev. Zijn plek bij Oranje kwam er niet door in gevaar, toch is hij nog niet zeker van een WK-ticket. "Journalisten zijn daar meer mee bezig dan ik. In maart ofzo, dan ga ik er voorzichtig aan denken."