Dortmund wint derby, Bayern verslaat Hertha
Nipte zege Bayern, Schalke verliest van rivaal

26-10-2013 17:35

Dortmund toonde zich de beter voetballende ploeg in de eerste helft, die het besloot met een voorsprong dankzij een fraai doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang en een gemiste strafschop van thuisspeler Kevin-Prince Boateng. Na de pauze zorgde Nuri Sahin snel voor 0-2, waarop Max Meyer vlak na zijn invalbeurt de spanning weer terugbracht. Jakub Blaszczykowski schoot de hoop van de thuisfans in de slotfase aan diggelen.

Bayern München - Hertha BSC 3-2
Bayern München heeft zijn leidende positie in de Duitse Bundesliga geconsolideerd door een nipte thuisoverwinning op Hertha BSC. In de eigen Allianz Arena was de landskampioen met 3-2 te sterk voor de door Jos Luhukay getrainde club uit de hoofdstad. Bayern kwam vroeg op achterstand door een treffer van Adrián Ramos.

Nadat Arjen Robben en Toni Kroos met liesblessures waren gewisseld, bracht invaller Mario Mandzukic zijn ploeg op gelijke hoogte. De Kroaat tekende na rust ook voor de Beierse voorsprong, die Mario Götze vlak daarop uitbreidde. Verder dan de aansluitingstreffer van Änis Ben-Hatira kwam de Berlijnse ploeg niet.

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 2-1
Bayer Leverkusen blijft uitstekend meedoen in de top van de Duitse competitie. De nummer drie van vorig seizoen handhaafde zich op diezelfde positie dankzij een overwinning op FC Augsburg, die in de slotfase tot stand kwam: 2-1. Middenvelder Emre Can, deze zomer overgekomen van landskampioen Bayern München maakte kort voor tijd de winnende treffer.

Leverkusen moest lang wachten op het tweede doelpunt, nadat het na ruim een half uur via Simon Rolfes de stand op 1-1 had gebracht. André Hahn had Augsburg, waar aanvoerder Paul Verhaegh door een schorsing ontbrak, kort daarvoor op voorsprong gezet. Leverkusen staat net als Borussia Dortmund op 25 punten, dat een punt achter Bayern de tweede plaats op doelsaldo in handen heeft.