Verbeek pakt punt tegen Wolfsburg, Schalke gelijk
Leverkusen maakt geen fout tegen Hertha BSC

23-11-2013 17:24

Maximilian Arnold opende vijf minuten voor rust de score. Hij zette Wolfsburg op voorsprong met een schot van 22 meter afstand, na voorbereidend werk van Diego. Het was een verdiende voorsprong voor de sterk spelende bezoekers.

Daniel Ginczek bezorgde Nürnberg achttien minuten voor tijd een punt. Dat deed hij met een geweldige treffer: de aanvaller passeerde vijf spelers van Wolfsburg en schoot vanaf dertien meter met rechts raak: 1-1.

Verbeek en zijn ploeg zijn dankzij het punt van de laatste plaats af. Het staat op gelijke hoogte met Eintracht Braunschweig, dat vanwege een minder doelsaldo de nieuwe hekkensluiter is.

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 3-3
Schalke 04 pakte ternauwernood een punt op bezoek bij Eintracht Frankfurt.  De ploeg uit Gelsenkirchen leek aanvankelijk een makkelijke middag te krijgen, want na achttien minuten stond het al 0-2. De treffers kwamen op naam van Johannes Flum (eigen doelpunt) en Joël Matip.

Frankfurt knokte zich na rust terug. Flum maakte elf minuten na rust de aansluitingstreffer, vijf minuten later tekende Joselu voor de gelijkmaker. Hij maakte halverwege de tweede helft ook de 3-2. Schalke 04 pakte toch nog een punt dankzij een doelpunt van Benedikt Höwedes, die vier minuten voor tijd scoorde.