Gonzalo: Vroeger misschien iets te trots geweest
"Ik heb geweldige herinneringen aan AGOVV en Apeldoorn"

Gonzalo: "Vroeger misschien iets te trots geweest"

22-01-2014 12:43
1

De in Uruguay geboren Spanjaard zocht na zijn verblijf in Nederland de zon op. In Famagusta vond hij afgelopen jaar zijn tweede Cypriotische werkgever. Eerder stond de middenvelder, die verhuurd wordt door het Israëlische Maccabi Tel Aviv, onder contract bij AEK Larnaca. "We doen mee in de strijd om Europees voetbal. De strijd om de bovenste plaatsen is spannend, we vechten mee om een ticket voor de Europa League of zelfs de Champions League", zegt Gonzalo in gesprek met VoetbalPrimeur.

Gonzalo vond dit seizoen al negen keer het net namens zijn werkgever, mede dankzij zijn doelpunten is Anorthosis terug te vinden op de vijfde plek in de Cypriotische competitie. "Het scoren van doelpunten is niet mijn grootste kwaliteit. Ik ben eerder een speler die de assist geeft. Die vier goals tegen Doxa is een persoonlijk record voor mij, dat is me volgens mij nog nooit eerder gelukt als profvoetballer", vertelt de Spanjaard, die onder meer enkele seizoenen deel uitmaakte van de jeugdopleiding van Real Madrid.

"Ik ben in het verleden misschien iets te trots geweest"
"In de laatste wedstrijd speelde ik als 'nummer negen'. Van huis uit ben ik misschien meer een 'nummer tien', maar ik heb niet echt één positie vaste positie waar ik per se moet spelen. In Nederland werd ik vaak kort achter de spitsen opgesteld, dat had ook met de speelstijl in Nederland te maken. Maar het hangt allemaal van de plannen van de coach af", aldus Gonzalo, die met een dubbel gevoel terugkijkt op zijn periode in de Eredivisie.

"Het is moeilijk te zeggen wat voor gevoel ik er aan over heb gehouden; het ging een beetje op en neer. Ik heb momenten meegemaakt die ik nog altijd heel erg waardeer en momenten die heel moeilijk waren. Ik weet hoe ik ben, ik ben iemand van mijn woord. En dat verwacht ik ook van anderen. Ik ben in het verleden misschien iets te trots geweest, maar ik ben blij met hoe ik zaken heb aangepakt. Ik ben iemand die zich altijd terug weet te knokken", zegt de voetballer.

"Ik kwam met weinig hoop naar AGOVV, maar hervond er het plezier"
Waar Gonzalo met louter positieve gevoelens aan terugdenkt is zijn eerste Nederlandse werkgever, het inmiddels door financiële problemen verdwenen AGOVV Apeldoorn. De club kwam de Spanjaard via zaakwaarnemer Karel van Burik op het spoor. "Ik vond het echt heel jammer toen ik het nieuws over AGOVV hoorde. Ik was verrast vooral. AGOVV is voor mij één van de belangrijkste clubs. Voordat ik bij AGOVV aan de slag ging dacht ik aan stoppen. Ik had veel blessureproblemen, mijn motivatie was weg. Ik kwam met weinig hoop naar Apeldoorn, maar ik hervond daar het plezier in voetballen. Ik heb geweldige herinneringen aan AGOVV."

De vorm die Gonzalo in de Nederlandse eerste divisie etaleerde bracht hem verder, mogelijk dat zijn prima prestaties in het shirt van Anorthosis de deuren naar een nieuw hoofdstuk in de carrière van de voetballer openen. "We gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik geniet ervan om nieuwe plekken te leren kennen. Ik heb al veel gezien in mijn leven. Uruguay, Nederland, Cyprus, Israël, ik zoek altijd nieuwe uitdagingen."

"Wie weet op welke plekken je dat brengt"
"Maar het belangrijkste is dat ik me concentreer op het spelen van voetbal. Als het goed gaat dan zie je vanzelf wel welke opties je hebt. Voor nu geldt dat ik contractspeler van Maccabi ben, het is aan die club om te bepalen hoe de toekomst eruitziet. Als voetballer heb je altijd ambities. Je blijft altijd zoeken naar de motivatie om door te gaan, wie weet op welke plekken je dat brengt. In het voetbal weet je het immers nooit", besluit Gonzalo, die nog tot 2015 onder contract staat bij de regerend kampioen van Israël.