Toptransfer voor Nederlandse doelman Roos
Voormalig jeugdinternational van nietig Nuneaton Town naar Derby County

Toptransfer voor Nederlandse doelman Roos

23-01-2014 14:15

Derby County, de club waar ex-FC Twente-trainer Steve McClaren manager is, legde Roos donderdag voor tweeënhalf jaar vast. De doelman, die in Nederland niet verder kwam dan een rol als reservekeeper bij NEC, maakte indruk tijdens een recente proefperiode. Ook was hij op stage bij Liverpool, meldt Derby County op de clubsite.

Roos wordt bij The Rams gezien als een sluitpost voor de toekomst. "We zijn opgetogen om Kelle welkom te heten in onze groep van doelmannen", zegt keeperstrainer Eric Steele. "Hij is een opkomend talent met potentie en een goede aanvulling op onze eerste selectie."

Roos begon zijn carrière in de jeugdopleiding van PSV, waar hij het Nederlands elftal -15 en -16 haalde. Daarna zat hij een jaar bij Jong Willem II en een seizoen in de selectie van NEC, maar door blessures brak hij niet door en vertrok naar het amateurvoetbal (RKSV Nuenen). Roos ging in november naar Nuneaton Town, waar hij indruk maakte met drie clean sheets in zijn eerste drie duels. Daarna hield hij nog tweemaal de nul.