De Graafschap verkoopt 'ambassadeur' aan Charlton Athletic

De Graafschap verkoopt 'ambassadeur' aan Charlton Athletic

Gepubliceerd: donderdag 30 januari 2014 om 10:34do 30-01-2014 om 10:34

De Graafschap moet het voortaan stellen zonder Piotr Parzyszek. De aanvaller verlaat de club uit de Jupiler League voor een avontuur in Engeland. Charlton Athletic neemt de twintigjarige spits over, bij de club uit het Championship tekent de Pool een contract voor 4,5 jaar.

"We hadden Piotr graag tot het einde van dit seizoen bij De Graafschap behouden", zegt Roland Vroomans, technisch manager van De Graafschap, op het digitale thuis van de club uit Doetinchem. "Maar wij zijn als club trots dat een speler, die uit de eigen jeugd komt, een dergelijke stap kan maken. Piotr is een volgende ambassadeur van de Voetbalacademie van De Graafschap."

Parzyszek tekent vrijdag, na afronding van de medische keuring, een contract bij de Engelse club. Hij kijkt uit naar het nieuwe avontuur. "Als speler heb ik mij bij De Graafschap kunnen verbeteren. Nu ben ik toe aan mijn volgende sportieve stap. Ik wil alle supporters bedanken voor de steun, maar ook de club voor het vertrouwen en de geboden mogelijkheden om me steeds te blijven ontwikkelen."

De spits, eerder dicht bij een overgang naar Benfica, maakte onderdeel uit van een transferpool. Een deel van het ontvangen geld zal terugvloeien naar investeerders. Volgens Voetbal International ontvangt De Graafschap zevenhonderdduizend euro voor Parzyszek, die dit seizoen al zestien keer scoorde in de Jupiler League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws