Heitinga ziet verdediger van Dortmund naar Galatasaray vertrekken
Negentienjarige Günter voor tweeënhalf miljoen euro aangetrokken

Heitinga ziet verdediger van Dortmund naar Galatasaray vertrekken

30-01-2014 11:41

Galatasaray kondigt donderdag de komst van verdediger Koray Günter aan. Mogelijk dat Johnny Heitinga hierdoor kan fluiten naar een transfer naar Istanbul.

Galatasaray neemt de negentienjarige Günter over van Borussia Dortmund, waar hij dit seizoen debuteerde. Zijn eerste wedstrijd bleef echter beperkt tot één minuut. De Duitse jeugdinternational speelt zijn duels voornamelijk voor het tweede elftal, dat uitkomt in de 3. Bundesliga.

Galatasaray betaalt tweeënhalf miljoen euro aan Dortmund voor de overname van de centrale verdediger. BVB heeft in de toekomst het recht om Günter terug te kopen voor zeven miljoen euro. De tiener tekende voor vierenhalf jaar in Istanbul.

Wellicht dat de aankondiging van de transfer slecht nieuws is voor Heitinga, die weg mag en wil bij Everton. De Nederlandse international leek naar Galatasaray te gaan. De Turkse topclub schoonde de selectie in de afgelopen dagen al op, door diverse buitenlandse spelers te lozen. Overigens is de komst van Günter daarop niet van invloed, want hij bezit tevens de Turkse nationaliteit.