Excelsior over Veldwijk: Sportieve belang prevaleert
"Wij laten ons niet leiden door onze financiële situatie"

Excelsior over Veldwijk: "Sportieve belang prevaleert"

31-01-2014 12:53
2

Roda JC Kerkrade kan de komst van aanvaller Lars Veldwijk definitief op de buik schrijven. De Limburgers legden een vierde, ultiem bod neer bij Excelsior, maar de Jupiler League-club gaat er niet op in. Het sportieve belang is voor de Kralingers belangrijker dan het financiële plaatje.

Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior, dat in januari een schuld van drie miljoen euro bekendmaakte, zegt dat het bod van Roda JC nog steeds niet hoog genoeg was. "Wij laten ons niet leiden door onze financiële situatie. Het sportieve belang prevaleert. Bovendien kwam het vierde bod bij lange na niet in de buurt van onze vraagprijs", reageert hij tegenover RTV Rijnmond.

Roda JC-trainer Jon Dahl Tomasson werkte bij Excelsior samen met Veldwijk (22), dit seizoen goed voor vijftien goals, en wilde hem graag naar Kerkrade halen. De eredivisionist kan wel een aanvallende versterking gebruiken door de lange schorsing van Krisztian Németh en de blessure van Frank Demouge.

Veldwijk stond recent ook in de belangstelling van een Kazachstaanse club, maar dat lijkt overgewaaid. "Nee, daar hebben we niks meer van gehoord", zegt De Haan. "Vooralsnog lijkt het erop dat hij blijft, maar je weet natuurlijk nooit wat er op zo'n laatste dag kan gebeuren."