Blessure Van der Vaart nieuwe tegenslag voor Van Marwijk
HSV-aanvoerder loopt kuitblessure op

Blessure Van der Vaart nieuwe tegenslag voor Van Marwijk

13-02-2014 09:20

Alsof het Hamburger SV nog niet genoeg tegenzit raakte woensdag ook aanvoerder Rafael van der Vaart geblesseerd. De Nederlander heeft een kuitblessure opgelopen.

In de eerste helft van het bekerduel met Bayern München moest Van der Vaart zich laten vervangen met de spierkwetsuur. Op de website van HSV, dat het duel met 0-5 verloor, staat dat Van der Vaart een twijfelgeval is voor de wedstrijd tegen Eintracht Braunschweig.

Volgens Bert van Marwijk is dat 'de wedstrijd van het jaar'. Hij kan waarschijnlijk niet beschikken over Milan Badelj, die tegen Bayern een enkelblessure opliep. Ook hij wordt de komende dagen onderzocht, maar volgens HSV is de kwetsuur 'ogenschijnlijk zwaar'. Babelj werd tegen Bayern vervangen door Ouasim Bouy.

Door de vernedering tegen Bayern nam de druk op Van Marwijk alleen maar toe. Technisch directeur Oliver Kreuzer beschermt de coach nog steeds. "Ik ga er vanuit dat Bert van Marwijk ook tegen Braunschweig op de bank zit", zegt hij tegen Bild. "Of ik dan zelf nog sportief directeur ben kan ik niet zeggen."

Donderdag komt de raad van toezicht van Hamburger SV opnieuw bij elkaar. De naam van Felix Magath cirkelt nog steeds rond in Hamburg als vervanger van Van Marwijk.