Blunders doelman lijken lot Van Marwijk te bezegelen
HSV verliest cruciaal duel bij Braunschweig

15-02-2014 17:20
8

Donkere wolken pakken zich samen boven Bert van Marwijk en Hamburger SV. Mede door twee blunders van doelman René Adler verloren de Noord-Duitsers het belangrijke degradatieduel bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig (4-2).

HSV begon het duel bij de promovendus nog wel goed. De bezoekers, met Ouasim Bouy, Rafael van der Vaart en Ola John in de basis, kwamen na 23 minuten op voorsprong via Pierre-Michael Lasogga. Met de 0-1 tussenstand zochten beide ploegen halverwege de wedstrijd de kleedkamers op.

In de tweede helft ging het echter al snel mis voor HSV. Dominik Kumbala profiteerde optimaal van een blunder van doelman Adler, die kort na de gelijkmaker opnieuw geen antwoord had op een inzet van diezelfde Kumbala. Ivo Ilicevic leek HSV een kwartier voor tijd alsnog een punt te bezorgen, maar vijf minuten voor tijd was het opnieuw Kumbala die HSV de das omdeed.

Ook bij de derde treffer van de Braunschweig-speler zag Adler er niet goed uit. Het slotakkoord was aan Jan Hochscheidt, die de eindstand op 4-2 bepaalde. HSV blijft door de nederlaag zeventiende in de Bundesliga. De ploeg ziet Braunschweig tot op een punt naderen.