Utrecht-huurling: Niveau in Australië is duidelijk verbeterd
Michael Zullo presenteerde eerder deze week het WK-shirt van Australië

Utrecht-huurling: "Niveau in Australië is duidelijk verbeterd"

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2014 om 15:27di 18-02-2014 om 15:27

Michael Zullo wordt door FC Utrecht verhuurd aan het Australische Adelaide United. De Australiër maakt een prima seizoen door 'Down-Under'. De international rekent erop dat hij met de club een kroon op het huidige voetbaljaar zal zetten.

In Austrlië is men zeer positief over de manier waarop Adelaide speelt. "Ik heb wel het gevoel dat er toch nog meer uit onze ploeg te halen is", zegt Zullo op de website van Sport-Promotion. "Ik denk dat wij momenteel in de competitie het meest stabiel zijn, we hebben de afgelopen maanden nauwelijks punten laten liggen."

Zullo ziet een stijgende lijn in het niveau van de Australische A-League. "Door de komst van veel goede voetballers en buitenlandse trainers is het niveau duidelijk verbeterd. Maar de mentaliteit en de strijdlust blijven natuurlijk kenmerken van het Australische voetbal. Strijd hoort erbij, maar voetballend is het echt een stuk beter dan toen ik een paar jaar geleden naar Nederland vertrok."

"De stadions zitten nu behoorlijk vol en is er veel publiciteit voor het voetbal, zeker nu het WK in Brazilië er aankomt", aldus Zullo, die aan het einde van het seizoen in principe terugkeert bij FC Utrecht. De voetballer heeft bij de Eredivisie-club nog een contract tot de zomer van 2015.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws