Wiese: Achteraf had ik natuurlijk voor Real Madrid moeten kiezen
Duitse doelman sloeg aanbieding van Spaanse club af"

Wiese: "Achteraf had ik natuurlijk voor Real Madrid moeten kiezen"

19-02-2014 13:21
2

Doelman Tim Wiese baalt als een stekker. De Duitser kon in 2012 de overstap maken naar Real Madrid, maar bedankte voor die mogelijkheid. De toenmalig keeper van Werder Bremen vertrok niet naar Spanje, maar koos voor Hoffenheim.

Zijn beslissing om niet in te gaan op het aanbod van toenmalig Real-trainer José Mourinho om als tweede doelman aan de slag te gaan bij de Spaanse topclub smaakt nu extra zuur voor Wiese. De keeper liet onlangs zijn contract bij Hoffenheim ontbinden, Wiese maakte zich onmogelijk bij de Bundesliga-club en werd uit de selectie gezet, in Madrid vond ondertussen een wisseling van de wacht plaats.

"Ik wilde vanwege privéredenen in Duitsland blijven. Als ik nu terugkijk op die beslissing had ik op basis van sportieve redenen natuurlijk naar Real Madrid moeten gaan", zegt Wiese in gesprek met Sport Bild. "Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Ik had ook nooit geloofd dat Mourinho werkelijk Iker Casillas (Diego Lopez kreeg de voorkeur, red.) uit het elftal zou halen. Maar ik kan er nu niets meer aan veranderen."