Bild geeft Van Marwijk trap na: 'Laufen! Kämpfen! Beißen!'
Nieuwe coach Slomka leert HSV weer wat Bundesliga inhoudt

Bild geeft Van Marwijk trap na: 'Laufen! Kämpfen! Beißen!'

24-02-2014 11:07
14

De recent ontslagen Nederlandse trainer Bert van Marwijk krijgt in Duitse media nog een trap na. De voormalig bondscoach heeft het kennelijk helemaal verkeerd gedaan bij Hamburger SV. Bild kopt dat de nieuwe coach Mirko Slomka de spelers 'de Bundesliga weer bijbrengt'.

'Laufen! Kämpfen! Beißen! Slomka bringt dem HSV wieder Bundesliga bei', schrijft Bild met koeienletters na het droomdebuut van Slomka. Het geplaagde HSV won met liefst 3-0 van topploeg Borussia Dortmund. Tijd om op een roze wolk te leven geeft Slomka niet. "We hebben de groep direct na het duel duidelijk gemaakt, dat we net zo hard doorwerken zullen. Week na week. Dit was de eerste van dertien stations."

Wedden

Meer odds

Het Duitse medium had in de periode-Van Marwijk al kritiek op de arbeid van HSV en legt na de wedstrijd tegen Dortmund de cijfers er haarfijn naast. De spelers liepen samen 114,6 kilometer, beduidend meer dan in de laatste twee wedstrijden tegen Eintracht Braunschweig (110,3) en Hertha BSC (110,0). "De trainer heeft ons afgelopen week de kilometers laten zien. Daar stonden we overal op de laatste plaats. Dat heeft ons aangespoord", zegt keeper René Adler.

Slomka voerde zes wijzigingen door in zijn basiself en koos nadrukkelijk voor spelers met loopvermogen: Hakan Calhanoglu, Petr Jiracek, Tolgay Arslan, Milan Badelj en Tomas Rincon. Jiracek kreeg onder Van Marwijk slechts 55 minuten speeltijd, maar kopte nu de 1-0 binnen en trok de meeste sprints bij HSV (31). De zesde nieuweling, Slobodan Rajkovic, was de beste op het gebied van duels en won 73 procent.