Leeds houdt hoop op Premier League-rentree en strikt extra vuurkracht
Sunderland-talent Wickham op huurbasis naar Leeds United

Leeds houdt hoop op Premier League-rentree en strikt extra vuurkracht

26-02-2014 16:09
1

Leeds United heeft de hoop om na tien jaar terug te keren op hoogste Engelse voetbalniveau nog niet opgegeven. De middenmoter uit het Championship maakt woensdag de komst van Connor Wickham bekend.

De club huurt de aanvaller tot het einde van het seizoen van Sunderland. De twintigjarige Wickham staat hoog aangeschreven in Engeland. Sunderland betaalde in 2011 niet voor niets tien miljoen euro voor de jongeling. In Noord-Engeland heeft trainer Gus Poyet in de strijd tegen degradatie het talent echter niet nodig.

"We zijn heel blij dat we Connor tot het einde van het seizoen hebben aangetrokken", zegt Leeds-manager Brian McDermott. "Er was veel concurrentie in de strijd om de handtekening van Connor, maar hij wilde graag bij Leeds United komen spelen. Hij is een jonge Engelse speler met een geweldige toekomst in het vooruitzicht."

Leeds United staat na 31 wedstrijden in het Championship op een 11e plek. Het gat met plek zes, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie naar de Premier League, is overbrugbaar. Leeds United staat met nog vijftien wedstrijden te spelen zes punten achter op Reading.