FC Basel maakt geen fout, FC Porto ontsnapt in Duitsland
Sevilla en Viktoria Plzen mogen eveneens verder

27-02-2014 20:55

FC Basel heeft donderdagavond in de Europa League geen fout gemaakt. De halve finalist van vorig seizoen bleef in de heenwedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv nog steken op een 0-0 gelijkspel, maar toonde in de return een surplus aan kwaliteit: 3-0.

Valentin Stocker tekende in de achttiende minuut voor de marge in Zwitsers voordeel. In het laatste half uur nam FC Basel definitief afstand van de Israëliërs. Marco Streller nam beide treffers voor zijn rekening.

Uitdoelpunten helpen FC Porto
Eintracht Frankfurt en FC Porto hebben het publiek vermaakt in het Europa League-tweeluik. De heenwedstrijd eindigde in 2-2 en ook de return leidde tot een doelpuntrijk gelijkspel, 3-3. Op basis van uitdoelpunten mag de Portugese ploeg verder.

Stefan Aigner en Alexander Meier brachten Frankfurt nog wel in prachtige positie. Bastian Oczipka deed daar een schepje bovenop, al had Porto via Eliaquim Mangala nog wel twee treffers geproduceerd. Nabil Ghilas besliste het duel in voordeel van Porto door er 3-3 van te maken.

Sevilla schakelt Maribor uit
Sevilla heeft het 2-2 gelijkspel bij NK Maribor een passend vervolg gegeven. De return leidde tot een 2-1 zege. José Antonio Reyes (ex-Arsenal0 en Kevin Gameiro maakten de Spaanse doelpunten. Dare Vrsic deed pas in de negentigste minuut iets terug.

Viktoria Plzen mag verder
Viktoria Plzen heeft zich ondanks een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd gekwalificeerd voor de volgende ronde. Op bezoek bij Shakhtar Donetsk werd donderdag een knappe 1-2 zege neergezet. Daniel Kolar en Milan Petrzela troffen al voor rust doel, pas vlak voor tijd scoorde Luiz Adriano tegen.