Emre houdt Kuyt en Fenerbahçe comfortabel aan kop
Turkse international scoort twee keer: 2-0

01-03-2014 21:05

Dirk Kuyt heeft met zijn Turkse club Fenerbahçe de leidende positie in de Süper Lig verdedigd. De thuiswedstrijd tegen Gençlerbirligi leverde zaterdagavond drie punten op: 2-0. Dat was te danken aan twee doelpunten van Emre Belözoglu na rust, beide gemaakt vanaf de strafschopstip.

Kuyt, die door bondscoach Louis van Gaal werd geselecteerd voor het oefenduel met Frankrijk, had zoals gebruikelijk een basisplaats en maakte de negentig minuten vol. Bij de bezoekers uit hoofdstad Ankara kwam de Groningse verdediger Ferhat Görgülü, 'opgevallen' bij SC Veendam en FC Oss, niet in actie.

Fenerbahçe voert de ranglijst nu aan met 51 punten. Aartsrivaal Galatasaray kan de achterstand op vier punten houden door zondagavond Rizespor te verslaan.

Kasimpasa, met Ryan Donk en Ryan Babel, kwam bij Eskisehirspor niet verder dan 0-0. Karabükspor verloor voor eigen publiek met 0-1 van Gaziantepspor. Abdou Razak Traoré, international van Burkina Faso, liet doelman Boy Waterman de bal al na tien minuten uit het net halen.