Schalke 04  boekt fraaie overwinning, hattrick voor Huntelaar
Ploeg uit Gelsenkirchen doet goede zaken in Duitse subtop

Schalke 04 boekt fraaie overwinning, hattrick voor Huntelaar

08-03-2014 17:25
5

Schalke 04 heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Duitse Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen won, mede dankzij een hattrick van Klaas-Jan Huntelaar, met 4-0 van TSG 1899 Hoffenheim. Bayer Leverkusen bleef uit tegen Hannover 96 steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor Schalke 04 nu op gelijke hoogte is gekomen met de ploeg van Sami Hyypiä.

Huntelaar miste in de eerste helft ook nog een strafschop. De oud-Ajacied had op dat moment al twee keer gescoord. Hij verspeelde van elf meter derhalve de kans op een zuivere hattrick. Het andere doelpunt van Schalke kwam op naam van Chinedu Obasi. Huntelaar werd in de tachtigste minuut gewisseld.

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1-1
Bayer Leverkusen kampt al enige tijd met een vormcrisis. In de Bundesliga werd al enige tijd geen punt meer gepakt en in de Champions League zijn de Duitsers kansloos na de 0-4 thuisnederlaag tegen Paris Saint-Germain in het eerste duel in de achtste finales.

Op bezoek bij Hannover 96 kwam een einde aan de reeks nederlagen, maar Leverkusen moest genoegen nemen met een punt. Gonzalo Castro tekende na een klein half uur spelen voor de 0-1, even later maakte Artjoms Rudnevs de gelijkmaker. In de openingsfase had Szabolcs Huszti van de thuisploeg al een strafschop gemist.

Bayer Leverkusen en Schalke 04 staan nu derde en vierde in de Bundesliga, met 44 punten. Borussia Dortmund, dat zondag op bezoek gaat bij SC Freiburg, heeft vooralsnog een punt meer. Bayern München staat 23 punten voor op de nummer twee en heeft 24 punten voorsprong op Leverkusen en Schalke 04.