Gladbach: akkoord met 'een club' over Ter Stegen, Sommer zijn opvolger
Duitse club plukt Zwitserse doelman weg bij kampioen FC Basel

Gladbach: akkoord met 'een club' over Ter Stegen, Sommer zijn opvolger

10-03-2014 14:28

Borussia Mönchengladbach heeft de toekomstig vervanger van Marc-André ter Stegen al in huis gehaald. De Duitse club maakt maandag bekend doelman Yann Sommer te hebben aangetrokken.

De 25-jarige Sommer komt over van Zwitsers kampioen FC Basel. De keeper tekende bij de Duitse club een contract tot de zomer van 2019. "Nadat Marc-André ons liet weten dat hij aan het einde van het seizoen definitief vertrekt zijn we ondertussen met zijn nieuwe vereniging tot een akkoord gekomen over de transfervoorwaarden. Hij vertrekt naar het buitenland, dat staat vast", zegt sportief directeur Max Eberl.

"Zijn opvolger bij Gladbach zal Yann Sommer worden. Hij is een uitstekende doelman, die met zijn 25 jaar al veel internationale ervaring heeft opgedaan. We zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft." Ter Stegen maakt komende zomer naar verwachting de overstap naar FC Barcelona. In Camp Nou zal hij Victor Valdes opvolgen. De Catalaanse club heeft zich, net als de Duitse club, nog niet officieel uitgelaten over de transfer van Ter Stegen.