Van Dijk is absoluut goed genoeg voor de top van de Premier League
Griffiths: "Hopelijk krijgt hij zijn plek in die WK-selectie"

"Van Dijk is absoluut goed genoeg voor de top van de Premier League"

11-03-2014 08:28
15

Virgil van Dijk staat voor een transfer naar Engeland. Zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin onthulde deze week dat de top van de Premier League op de verdediger jaagt en ploeggenoot Leigh Griffiths snapt waarom.

Van Dijk maakt in zijn eerste seizoen bij Celtic een uitstekende indruk, ook op zijn ploeggenoten. "Ik zou zeker zeggen dat hij goed genoeg om in de top-vier van de Premier League te spelen", zegt Griffiths in Britse media. De vraag is wat Celtic voor de sterkhouder gaat vragen. "Virgil is zo goed dat je geen prijs op hem kunt plakken. Hij is enorm waardevol voor ons."

Zaakwaarnemer Chin verwacht dat Van Dijk deze zomer al vertrekt. "Ik weet zeker dat er veel aanbiedingen voor hem gaan komen", reageert Griffiths. "Als dat gebeurt, dan is het aan de leiding om te bepalen wat zij voor een transfer willen zien. Maar ik zou zo'n zeer goede speler niet graag zien vertrekken."

"De manager kan een team rondom Van Dijk bouwen. We gaan weer de Champions League in volgend seizoen, hoewel we nog wel de kwalificatiewedstrijden moeten spelen. Er komen dus grote wedstrijden aan. Ik hoop dat Virgil dat in overweging neemt. Het zou geweldig zijn als hij besluit te blijven."

Engelse scouts hebben Van Dijk (22) al lang in het vizier, maar Louis van Gaal ziet hem nog altijd over het hoofd. Griffiths: "Hij wordt getipt voor de titel 'Speler van het Jaar' en ik snap waarom. Hij is jong, al heel goed en hij maakt reuzenstappen. Hopelijk krijgt hij zijn plek in die WK-selectie."

Griffiths