'Ajax ziet in trefzekere Ghanees mogelijke opvolger van Sigthórsson'
Amsterdammers sturen scout naar Frankrijk voor 22-jarige Waris

'Ajax ziet in trefzekere Ghanees mogelijke opvolger van Sigthórsson'

25-03-2014 08:46
24

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Abdul Majeed Waris. Scouts van de Amsterdammers bekeken de 22-jarige Ghanees afgelopen weekend in het duel tussen Valenciennes en AC Ajaccio, meldt Foot 365 Mercato.

Waris staat onder contract bij Spartak Moskou, dat hem sinds afgelopen januari verhuurt aan Valenciennes. Daar maakt de aanvaller een uitstekende indruk. In elf wedstrijden maakte hij acht doelpunten, daarnaast was hij goed voor vijf assists.

Het Afrikaanse talent was bij Spartak nog niet verder gekomen dan één goal in elf wedstrijden, nadat hij zich in dienst van Häcken tot topscorer van Zweden had gekroond. Waris heeft daarnaast tien interlands (drie doelpunten) achter zijn naam staan. 

Ajax zou in Waris een mogelijke opvolger van Kolbeinn Sigthórsson en/of Siem de Jong zien. Sigthórsson sloot een transfer eerder niet uit, terwijl De Jong voor zijn blessure ook op een vertrek aasde. De Amsterdammers trokken Richairo Zivkovic al aan, maar de club wil de zeventienjarige jongeling rustig brengen.

Concurrentie
Het contract van Waris loopt door tot medio 2017. Eerder liet de rechtspoot al optekenen niet terug te willen naar Moskou. "Ik blijf liever bij Valenciennes", zei hij. "Ik heb me hier goed aangepast en ik geniet van het leven in Frankrijk. Ik kijk er naar uit om meer te spelen en ik denk dat dit een goede stap was voor mij."

"Hopelijk hebben beide clubs een positief gesprek, want ik krijg hier de kans om iedere wedstrijd te spelen", besloot de Ghanees. Naar verluidt zijn ook Everton en Werder Bremen geïnteresseerd.