'FC Utrecht denkt voorzichtig na over binnenhalen Van Basten'
Oud-topspeler moet als 'Engelse manager' gaan werken in Domstad

'FC Utrecht denkt voorzichtig na over binnenhalen Van Basten'

26-03-2014 22:18

FC Utrecht overweegt om de technische staf komende zomer uit te breiden met Marco van Basten. De huidige coach van sc Heerenveen vertrek na dit seizoen uit Friesland en is dus beschikbaar.

Van Basten moet het uithangbord van FC Utrecht worden en gaan werken als een soort observerende manager, zoals in Engeland veelvuldig gebeurt. Op die manier blijft Jan Wouters, de huidige hoofdtrainer van de Domstedelingen, in dienst als veldtrainer. Wouters zou een dergelijke rol wel zien zitten.

Hoewel de belangstelling van FC Utrecht voor Van Basten nog niet concreet is, wordt er volgens het voetbalpraatprogramma Voetbal International wel serieus over de optie nagedacht. Het is onduidelijk of de voormalig topvoetballer zelf ook oren heeft naar een rol bij de club uit zijn geboortestad.

Duidelijk is wel dat een vertrek naar het buitenland geen optie is voor Van Basten. Zijn gezin wil in Nederland blijven en de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal heeft al laten weten gehoor te geven aan die wens. Wanneer er geen Nederlandse club voor hem komt, zet hij al dan niet tijdelijk een punt achter zijn trainerscarrière.