Crystal Palace verrast Chelsea, De Guzman belangrijk voor Swansea
Laagvlieger verslaat Engelse koploper, Swansea verslaat Norwich

29-03-2014 17:52
1

Crystal Palace heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door koploper Chelsea met 1-0 te verslaan. Jonathan De Guzman was met twee treffers belangrijk voor Swansea City, dat met 3-0 won van Norwich City.

Crystal Palace hoefde niet eens te scoren voor de zege. John Terry passeerde na 52 minuten zijn eigen doelman Petr Cech. Liverpool kan Chelsea zondag aflossen als koploper. De formatie neemt een voorsprong van 2 punten als het Tottenham Hotspur verslaat.

Manchester City heeft zelfs drie verliespunten minder dan Chelsea. De huidige nummer drie van de ranglijst gaat zaterdagavond op bezoek bij Arsenal. City heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegen Sunderland te goed.

Swansea City - Norwich City 3-0
Jonathan de Guzman heeft zaterdagmiddag Swansea City aan een zege op Norwich City geholpen. De middenvelder had met twee treffers een groot aandeel in de verdiende zege van zijn ploeg (3-0).

De Guzman scoorde in de 30e en 38e minuut. De middenvelder ontbrak eerder deze maand in de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Frankrijk omdat hij volgens bondscoach Louis van Gaal niet in de beste vorm van zijn leven stak. Wayne Routledge tekende in de 75e minuut voor de derde treffer van Swansea City.

Swansea City vond met de zege aansluiting bij de middenmoot van de Premier League. Michel Vorm verdedigde het doel van de club uit Wales. Bij Norwich City had aanvaller Ricky van Wolfswinkel een basisplaats.