Na PSV neemt ook Heerenveen Deens duo in vizier: Als ik nee zeg zou ik liegen

Na PSV neemt ook Heerenveen Deens duo in vizier: "Als ik nee zeg zou ik liegen"

03-04-2014 12:30
0

De kans is groot dat Kasper Kusk en Nicolaj Thomsen binnen afzienbare tijd te zien zijn in de Eredivisie. De Deense voetballers van Aalborg BK, de nummer twee van de Deense Superligaen, staan in de belangstelling van verschillende Nederlandse clubs.

Deense media brachten enkele weken eerder PSV al in verband met het duo, donderdag is het de beurt aan sc Heerenveen. De Friese club bevestigt bij monde van directeur Hans Vonk de interesse in de middenvelders, respectievelijk 22 en 20 jaar oud. Wel voegt Vonk daar aan toe dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat Heerenveen komende zomer werk gaat maken van het duo. Dat de twee in beeld zijn, blijkt wel uit de woorden van Vonk.

"Als ik ja zeg maak je er een groot verhaal over en als ik nee zeg, zou ik liegen. De waarheid ligt ergens in het midden", zegt Vonk, in Friesland belast met de portefeuille technische zaken, tegenover Ekstrabladet. "We volgen veel spelers in Denemarken en Scandinavië. We hebben een historie van het vinden van goede spelers in dit continent om ze vervolgens te ontwikkelen, nog beter te laten worden en klaar te stomen voor een goede carrière elders."

"We kijken naar veel spelers", vervolgt Vonk. "Nicolaj Thomsen is één van die vele spelers die we volgen, net als Kasper Kusk, zijn teamgenoot bij Aalborg. Er zijn meerdere spelers in Denemarken, die interessant zijn. Zij horen daarbij." Geruchten dat sc Heerenveen afgelopen januari al bij Aalborg aanklopte voor Thomsen, worden stellig ontkend door Vonk. "Dat is niet waar, ik weet niet hoe dat soort verhalen ontstaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie