Robben en Bayern twee duels zonder zege: Haha, een enorme crisis, ja
"Ik was natuurlijk boos en teleurgesteld, maar ik heb het hem vergeven"

Robben en Bayern twee duels zonder zege: "Haha, een enorme crisis, ja"

03-04-2014 14:14

De uitgelaten stemming bij Bayern München is niet kapot te krijgen. De Duitse club kroonde zich afgelopen maand tot de vroegste kampioen van Duitsland ooit, maar jaagt hogere doelen na. Net als afgelopen seizoen wil Bayern de Champions League winnen. Titelprolongatie kwam nog nooit voor in het miljoenenbal, nóg een record dat Bayern hoopt te verbreken.

Na de 1-1 op bezoek bij Manchester United in de kwartfinales van het miljoenenbal weet Bayern zich in een prima uitgangspositie voor de return. Wel was het uitduel op Old Trafford na de 3-3 tegen Hoffenheim de tweede wedstrijd op rij die door Bayern niet in winst werd omgezet. Tijd voor een crisisoverleg? "Haha, een enorme crisis, ja. We zullen donderdag maar eens een serieuze bespreking houden", lacht Robben in gesprek met TZ.

Voordat de return tegen Manchester United op het programma staat, gaat de Duitse kampioen eerst op bezoek bij FC Augsburg. De grote vraag is of trainer Pep Guardiola voor dat treffen besluit enkele sleutelspelers rust te geven. "Dat is aan de trainer, het is zijn beslissing. Uiteindelijk gaat het alleen om de wedstrijd van volgende week woensdag. Maar duidelijk is dat er over dit onderwerp veel gediscussieerd kan worden."

"Ik was boos en teleurgesteld, maar ik heb het hem vergeven"
Zelf bindt Robben het liefst ook in Augsburg de kicksen onder. "Het liefst speel ik altijd, dat is duidelijk. Maar het gaat voor mij ook vooral om volgende week woensdag. Zaterdag valt er niets meer te winnen, maar voor het ritme kan het belangrijk zijn. Maar woensdag is beslissend. Dan moeten we doorstoten en een goede prestatie leveren. We zijn een team dat er staat wanneer het erop aan komt. Dat moeten we nu opnieuw tonen."

Het weerzien met FC Augsburg betekent voor Robben tevens een nieuwe kennismaking met doelman Marwin Hitz. Eerder dit seizoen kwam de Nederlander hard in aanraking met de keeper, hetgeen hem een diepe snee in zijn knie opleverde. Door de blessure stond Robben weken langs de kant. "Ik heb het hem vergeven", zegt Robben. "Hij heeft zich persoonlijk bij me gemeld na de botsing. Ik was natuurlijk teleurgesteld en boos over de blessure, maar het is gebeurd. Hij was zelf ook geschrokken."